Stella Beek (14) is de kleindochter van Marianne Schaasberg (67). “Mijn oma is een beetje gek. Ik verdenk haar er weleens van dat ze vals speelt bij spelletjes want ze wint altijd.”

Stella: “Klasgenoten vinden het echt grappig dat mijn oma actief is op Instagram, TikTok en YouTube. Ze is zelfs te zien in Vakkenvullers, een YouTubeserie waarin ze een leidinggevende in een supermarkt speelt. Mijn vriendinnen kijken er allemaal naar.

We zijn samen met TikTok begonnen, het was weer eens wat anders dan de geijkte fotokerstkaart. Dat oma het zo leuk zou vinden dat ze ermee doorging, had ik niet verwacht. ‘Zullen we nog een keertje, Stella?’ vraagt ze als ik bij haar ben. Toen ik rode sneakers had gekocht, was oma er zo verliefd op dat ze meteen dezelfde kocht. Hebben we een TikTokdansje opgenomen waarop we dezelfde schoenen dragen, supergrappig.

Mijn oma is anders dan andere oma’s. Sowieso heeft ze meer energie. Alleen na een lange fietstocht wil ze weleens toegeven dat ze moe is. Ze is een beetje gek, een beetje raar. Ik vind dat juist leuk. Als ik vroeger naar de tekenfilmserie Spongebob keek, zong ze luidkeels mee met de titelsong.

Als ik bij haar ben, doen we vaak een spelletje. Levensweg of Halligalli. Oma is bloedfanatiek. Ze wint altijd, ik verdenk haar er weleens van dat ze valsspeelt. We gaan ook uit eten, het liefst met de hele familie naar een wereldrestaurant waar je zelf van alles mag pakken. Of een partycentrum met een bowlingbaan. We zouden deze zomer met de hele familie naar Turkije gaan, maar dat moesten we vanwege corona uitstellen tot volgend jaar.

Ze is ook hipper dan andere oma’s. Wie kan nou zeggen dat je oma op Instagram wordt gevolgd door je vrienden? Ik vind dat leuk, zo’n oma online. Behalve die ene keer dat ze een selfie in badpak op Insta zette. Moet dat nou? Het is toch je oma, hè?”