Cheesecake, kwarktaart, Monchoutaart, we vinden het allemaal heerlijk. En nog relatief makkelijk te maken ook! Deze cheesecake heeft een bijzondere bodem die een extra lekker crunchy bite geeft. 

Benodigheden

  • 300 g ongezouten amandel & hazelnootmix
  • 200 g vloeibare honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl zeezout
  • 1 el arachideolie
  • 250 g Mon Chou zacht & luchtig (roomkaas)
  • 2 el citroensap
  • 200 g naturel yoghurt (probeer eens een plantaardige versie!)
  • 200 g verse blauwe bessen

Apparatuur en andere keukenspullen:

  • keukenmachine
  • een (metalen) quiche-vorm met waarvan de bodem los kan (Ø 24 cm)
  • staafmixer

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de notenmix in de keukenmachine en giet hier 150 g honing, het bakpoeder, kaneel en 1/2 tl zeezout bij. Maal dit tot het een grofkorrelig deegmengsel is. Vet vervolgens de quichevorm in met de olie. Beleg de hele vorm met deeg. Bak in ongeveer 15 min. goudbruin.
  2. Duw de bodem nog een beetje aan (bijvoorbeeld met een lepel) als de taartbodem uit de oven komt. Laat deze een uurtje afkoelen. Doe de roomkaas, het citroensap, de rest van de honing en de yoghurt met de rest van het zout in een kom en meng met de staafmixer tot een egaal  mengsel. Schep de vulling vervolgens op de notenbodem. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  3. Pak de cheesecake uit de koelkast en strooi de blauwe bessen over de opgestijfde taart.