Zin om eens een nieuw ingrediënt te proberen? Maak dan eens deze salade van Freekeh, het is gebroken, geroosterde onrijpe tarwe en het is gewoon in de grotere supermarkt verkrijgbaar

 

BEREIDINGSTIJD

1 uur en 10 minuten

VOOR 4 personen

 

200 g volkoren freekeh, afgespoeld (zie tip)

8 eieren, op kamertemperatuur

250 g spruitjes, bijgesneden

50 g halve walnoten, geroosterd

45 g gedroogde cranberry’s

2 eetl. walnootolie

2 eetl. citroensap

250 g kant-en-klare labneh

15 g platte peterselieblaadjes

 

1 Doe de freekeh met 1250 ml water in een middelgrote pan en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat 40 minuten of

tot de freekeh zacht is, half afgedekt koken. Laat uitlekken.

2 Doe de eieren in een pannetje, zet onder koud water en breng aan de kook. Kook 3 minuten of tot ze zachtgekookt zijn. Giet af. Spoel onder koud water en giet nogmaals af. Pel de

eieren zodra je ze kunt vastpakken. Snijd in tween

3 Snijd intussen met een mandoline, V-schaaf of mes de spruitjes in dunne plakjes.

4 Doe de freekeh in een grote kom, met de spruitjes, walnoten, cranberry’s, walnootolie en het citroensap. Voeg zout en

peper naar smaak toe en schep om.

5 Breng de salade over op een groot bord of in een grote kom. Leg de eieren, labneh en peterselie erop. Bestrooi met zout en peper.

 

TIP Freekeh is gebroken, geroosterde onrijpe tarwe. Het is net als labneh verkrijgbaar bij goed gesorteerde supermarkten, natuurwinkels en speciaalzaken.