Zin om eens een nieuw ingrediënt te proberen? Maak dan eens deze salade van Freekeh, het is gebroken, geroosterde onrijpe tarwe en het is gewoon in de grotere supermarkt verkrijgbaar
BEREIDINGSTIJD
1 uur en 10 minuten
VOOR 4 personen
200 g volkoren freekeh, afgespoeld (zie tip)
8 eieren, op kamertemperatuur
250 g spruitjes, bijgesneden
50 g halve walnoten, geroosterd
45 g gedroogde cranberry’s
2 eetl. walnootolie
2 eetl. citroensap
250 g kant-en-klare labneh
15 g platte peterselieblaadjes
1 Doe de freekeh met 1250 ml water in een middelgrote pan en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat 40 minuten of
tot de freekeh zacht is, half afgedekt koken. Laat uitlekken.
2 Doe de eieren in een pannetje, zet onder koud water en breng aan de kook. Kook 3 minuten of tot ze zachtgekookt zijn. Giet af. Spoel onder koud water en giet nogmaals af. Pel de
eieren zodra je ze kunt vastpakken. Snijd in tween
3 Snijd intussen met een mandoline, V-schaaf of mes de spruitjes in dunne plakjes.
4 Doe de freekeh in een grote kom, met de spruitjes, walnoten, cranberry’s, walnootolie en het citroensap. Voeg zout en
peper naar smaak toe en schep om.
5 Breng de salade over op een groot bord of in een grote kom. Leg de eieren, labneh en peterselie erop. Bestrooi met zout en peper.
TIP Freekeh is gebroken, geroosterde onrijpe tarwe. Het is net als labneh verkrijgbaar bij goed gesorteerde supermarkten, natuurwinkels en speciaalzaken.